SINTAKTIČKA, LEKSIKOLOŠKA I STILISTIČKA RAŠČLAMBA PRIJEPISA SENJSKOGA STATUTA VUKA RUČIĆA - MARIO ŠIMUDVARAC (Senjski Zbornik)
U članku autor navodi sintaktička, leksikološka i stilistička obilježja prijepisa Senjskoga statuta Vuka Ručića iz 1701. godine, govori o prijevodu prijepisa Senjskoga statuta na hrvatski standardni jezik i donosi zaključak o cjelokupnoj jezičnoj raščlambi tog starohrvatskog pravnog teksta.