Teşvik Paketlerinin İşletmelerin Kuruluş Yeri Seçim Kararlarında Etkisinin Belirlenmesi: Düzce İli İmalat Sanayii İşletmelerinde Bir Araştırma - Mehmet Yıldız; Özkan Şahin (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
İşletmelerin içinde bulundukları ekonomik koşullar makro anlamda ülke ekonomisini belirlemektedir. Bu bakımdan kuruluş yeri kararı işletmeleri olduğu kadar ülke ekonomisini de ilgilendiren bir karardır. Çalışmanın amacı teşvik paketlerinin işletmelerin kuruluş yeri kararına etkilerini belirlemektir. Araştırmanın evreni 2009 yılından sonra Düzce’de kurulan firmalardan oluşmaktadır. Evrenin bu şekilde daraltılması araştırmanın en önemli sınırlılığıdır. Çalışmanın birinci ve ikinci bölümlerinde kuruluş yeri kararının tanımı ve etki edenler faktörler ile 2009 yılı teşvik paketi açıklanmaya çalışılmıştır. Üçüncü bölümde araştırmanın amacı, örneklem yöntemi, veri toplama ve analiz yöntemi ve sınırlılıkları açıklanmıştır. Dördüncü bölümünde çalışmanın bulguları verilerek bulgular sonuç ve değerlendirme kısmında yorumlanmıştır. Sonuç ve değerlendirme kısmının sonunda Düzce’yi kuruluş yeri seçmede hangi faktörlerin ön plana çıktığı ve teşvik paketlerinin kuruluş yeri kararında etkisi belirlenmiştir.Anahtar kelimeler:Kuruluş yeri kararı, Yatırımteşvikleri,İmalat Sanayi, Düzce