Egy alternatív állam: a szicíliai maffia - Péter Bányász (Belügyi Szemle)
A hidegháború befejezése után a terrorizmus mellett a szervezett bűnözés is a biztonsági tanulmányok központi témájává vált. A szerző a szicíliai Cosa Nostra ideológiájának, szervezetének és struktúrájának példáján keresztül mutatja be, hogy a szervezett bűnözés hogyan integrálódhat a közigazgatásba.