SİYASAL İLETİŞİM DE VİRAL PAZARLAMANIN YERİ VE ÖNEMİ - Makbule Evrim Gülsünler (Selçuk İletişim)
Özellikle siyasal iletişimin günümüzde internet aracılığıyla çok da etkili olduğu görülmektedir. Viral pazarlama bir pazarlama tekniği olarak bir web sitesinin ya da kullanıcısının pazarlama mesajını başka bir web sitesine ya da kullanıcısına aktarması yöntemidir. Viral pazarlama bir web sitesi yaratmayı, e-posta mesajlarını veya müşterilerin kendi arkadaşları ile paylaşmak istedikleri konuları bulaşıcı bir şekilde yayan pazarlama olaylarını içerir Viral pazarlama ağızdan ağza (WOM) pazarlamaya eşit değildir ama en önemli kategorilerinden birisidir. Viral pazarlama bir iletişim aktarım şeklidir. Özellikle günümüzde siyasal kampanyalarda yaygın olarak kullanılan ama belki de daha tam olarak farkına varmadığımız bir iletişim biçimidir. Siyasi partilerin veya siyasi adayların imajını etkileyen önemli bir pazarlama biçimidir viral pazarlama.  Siyasal iletişimin etkisini özellikle kitle iletişim araçları vasıtasıyla oluşan etkiyi göstermek amacıyla birçok çalışma yapılmıştır. Siyasal iletişimde etkili lakin çok fazla tartışılmamış bir konu olarak ta viral pazarlama karşımıza çıkmaktadır. Bu eksikliği gidermek ve alana bu konuyla bir katkı sağlamak amacıyla bu çalışma ortaya konulmuştur. Araştırmada yöntem olarak, niteliksel araştırma yöntemi olan belge taraması kullanılacaktır. Özellikle yabancı dilde yayınlanmış kaynaklar yol gösterici olacaktır.