بازآرایی شبکه‌های توزیع برق جهت افزایش تاب آوری و قابلیت اطمینان با استفاده از توابع هدف فازی و نظریه بازی - محمد عابدینی; حامد معظمی (پدافند غیرعامل)
شبکه‌های توزیع در سیستم قدرت بالاترین تلفات انرژی را به خود اختصاص می‌دهند و سبب کاهش بازده سیستم و نیز کاهش تنظیم ولتاژ مناسب می‌گردند، بنابراین یک روش مناسب برای کاهش تلفات شبکه و نیز افزایش تاب آوری در زمان وقوع حادثه در شبکه‌های توزیع بازآرایی آن می‌باشد. به علاوه حضور انواع مختلف منابع تولید پراکنده در شبکه‌های توزیع سبب شده تا تجدید ساختاری با کمترین هزینه در شبکه‌های موجود مورد مطالعه قرار بگیرد. بنابراین در این مقاله یک روش بهینه‌سازی چند هدفه شامل کاهش تلفات شبکه توزیع، افزایش سطح نفوذ منابع تولید پراکنده و درنهایت کاهش میزان انرژی تأمین نشده با حفظ محدودیت‌های بهره‌برداری و فنی شبکه معرفی شده است. به علاوه با توجه به ماهیت مختلف توابع هدف از توابع فازی برای فازی سازی استفاده شده است و درنهایت ترکیب نظریه بازی‌ها و الگوریتم بهینه‌سازی حرکت پرندگان جهت پیدا کردن نقطه بهینه مسئله به عنوان نقطه نش ارائه شده است. نتایج بر روی دو شبکه 33 و 69 باس استاندارد IEEE پیاده‌سازی می‌گردد که نتایج حاکی از کاهش تلفات و افزایش سطح ولتاژ شبکه‌های مورد مطالعه و نیز کاهش میزان انرژی تأمین نشده در شبکه خواهد بود.