ADMINISTRACINĖ ATSAKOMYBĖ UŽ COVID-19 KARANTINO REIKALAVIMŲ PAŽEIDIMUS: LIETUVOS ATVEJIS - Kristina Konkova; Violeta Naujokienė (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose)
COVID-19 pandemija pakeitė visą pasaulį, ne išimtis ir Lietuva, kuriai teko iššūkis suvaldyti pavojingą virusą. Analogo Lietuvoje neturinti situacija privertė valdžios institucijas keisti daugybę įstatymų tam, kad pandemijos įtaka valstybei būtų kuo mažesnė. Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksas, buvo papildytas tam tikrais nusižengimais, susijusiais su karantino sąlygų pažeidimais. Šis pokytis lėmė ir policijos institucijų veiklą, kurios turėjo sukurti tokių administracinių nusižengimų tyrimų praktiką. Kaip sekėsi stabdyti COVID-19 viruso plitimą Lietuvoje pasitelkiant tam tikrų ribojimų įvedimą ir atsakomybės už šių ribojimų taikymą, bus aptariama šiame straipsnyje.