Un «món de lluita» - Pedro Jesús Teruel (Mètode Science Studies Journal: Annual Review)
En la primera i la segona secció d’aquest article es posa en context historiogràfic i conceptual la tesi segons la qual hi ha un vincle orgànic entre la doctrina nacionalsocialista de la raça i el camp semàntic de la biologia evolutiva darwiniana. Tot seguit s’hi aborden quatre fal·làcies implícites en la dita tesi, relacionades respectivament amb el reduccionisme ontològic interteòric, la il·legítima filiació biològica, l’errada comprensió de l’evolucionisme darwinià i el trànsit impossible del ser biològic al deure moral.