НАПРЯМИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ МІЖНАРОДНОЇ СПІВПРАЦІ УКРАЇНСЬКИХ ТА МОЛДОВСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Наталія Дуляба; Юрій-Ростислав Кожан (Економіка та суспільство)
Стаття аналізує напрями та перспективи українсько-молдовської міжнародної співпраці в умовах сучасних економічних і політичних викликів. Розглянуто ключові сфери взаємодії, зокрема торгівлю, енергетику, транспорт, сільське господарство та інвестиції. Визначено основні переваги та бар'єри у двосторонніх відносинах, зокрема питання енергетичної безпеки, розвитку інфраструктури та гармонізації правової бази. Підкреслено важливість впровадження інноваційних технологій, екологічних ініціатив та спільних інвестиційних проектів для сталого розвитку обох країн. Окрема увага приділена підтримці євроінтеграційних прагнень Молдови та її ролі у поглибленні партнерства. Зроблено висновок, що співпраця у цих напрямах сприятиме зміцненню економічних зв'язків, соціальному розвитку та інтеграції до європейського ринку. Подальші дослідження повинні зосереджуватись на розробці механізмів реалізації зазначених ініціатив.