Terör, Asayiş ve Organize Suç Örgütleriyle Mücadelede “Rasyonel Tespit-Önetkin Polislik Teorisi”nin Hayata Geçirilmesi ve Sosyal Hayata Etkileri “Gazi Mahallesi Örneği” (Implementation and Its Effects on Social Life “Rational Detection-Proactive Police Theory” as an Example “District of Gazi”) - Mustafa Çalışkan (Skad)
Buçalışma beş yıllık saha çalışması neticesinde oluşturulmuş olup, kriminal suçörgütlerinin ve terör faaliyetlerinin toplum üzerinde, baskı, yıldırma, yağmave tehdit taktiklerini ele almaktadır. Bu tür faaliyetlerin engellenmesiamacıyla İstanbul’da ilk kez uygulanan “Rasyonel Tespit-Önetkin PolislikTeorisi”nin hayata geçirilme safhaları ve örgütlerin halk üzerinde oluşturduğu algınındeğiştirilebilmesine yönelik saha uygulamaları da, çalışmada kapsamındadeğerlendirilmektedir. Bu bağlamda, güvenlik odaklı stratejik bir planınoluşturulması, uygulanması ve neticelerinin halk-güvenlik güçleri üzerindekietkisi çalışmanın tüm aşamalarında incelenmiştir.