Kentleşme ve Türkçe - Kamile İmer (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Kentleşme (urbanization), "işleyimleşme (endüstrileşmeye) ve ekonomik gelişmeye koşut olarak kent sayısının artması ve kentlerin büyümesi sonucunu doğuran, toplum da artan oranda örgütleşmeye, uzmanlaşmaya ve insanlararası ilişkilerde kentlere özgü değişikliklere yol açan nüfus birikimi süreci" (Keleş 1980:70) olarak tanımlanmaktadır. Kentleşme 20. yüzyılın ikinci yarısında, yalnız iş ve sanayileşmiş toplumların değil, çok daha belirgin biçimde, gelişmekte olan ülkelerin başlıca sorunlarından birini oluşturmuştur.(Keleş-Ünsal 1982:25). Kentleşmenin en başta gelen özelliği ise gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerde büyük kentlerin daha da büyümesidir.