بررسی و بهینه‌سازی مشخصه‌های مؤثر در فرایند نمک‌زدایی از نفت خام به‌روش الکترواستاتیک - حمید مهدی زاده; غلامرضا مرادی (مجله مهندسی شیمی ایران)
هدف از نمک‌زدایی در واحدهای بهره برداری جداسازی نمک و آب از جریان نفت خام، جلوگیری از خوردگی و آسیب به تأسیسات است. در این مطالعه تأثیر مشخصه‌های مؤثر شامل دما، نرخ تزریق مادۀ امولسیون‌زدا، میزان تزریق آب رقیق‌کننده و ولتاژ دستگاه نمک‌زدا در بازده فرایند نمک‌زدایی از نفت خام به‌روش الکترواستاتیک برای رسیدن به شرایط بهینه (رسیدن مقدار نمک و آب همراه در نفت به‌ترتیب به کمتر از 10 پوند در هزار بشکه و 1/0 درصد حجمی) بررسی شده‌است. افزایش دمای نفت موجب کاهش گران‌روی می‌شود و فرایند نمک زدایی را سرعت می‌بخشد که در این بررسی دمای 48 درجۀ سلسیوس مقدار بهینه به‌دست آمد. تزریق مادۀ امولسیون‌زدا به‌میزان ppm40 و آب رقیقکننده به‌مقدار 3% حجمی از نفت برای رسیدن به بالاترین راندمان جداسازی ضروری است. با اعمال 20 کیلوولت جریان مستقیم در نمک‌زدا می‌توان به کمترین میزان نمک و مقدار صرف انرژی دست یافت.