İletişim Açısından Hakaret ve Küfür - Ömer Demircan (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Ne yolla edilirse edilsin, hakaret ve küfür insanın kimliğine karşı birer saldın türüdür. Her ikisi de söz ile ya da iletisi belli görsel bir davranış veya fiziksel bir hakaret ile anlatılır. Böyle aşağılayıcı eylemler için haklı/haksız diye bir değerlendirme yapılmaz. Yargı edimin gerçekleşip gerçekleşmediği ile ilgilidir. Eğer kitle iletişim araçları kulanılmışsa ceza artar.