СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ У СФЕРІ СОЦІАЛЬНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА - Tetiana Savchenko; Olena Nicoluk; Natalia Basuyrkina (Економіка та суспільство)
В статті визначено, що концепція розвитку соціального підприємництва повинна враховувати як тактичні, так і стратегічні перспективи, визначати мету, пріоритети та ідеї розвитку регіонів. Розглянуто ключові критерії, які визначають роль соціального підприємництва у бізнес – середовищі. Визначено особливості взаємодії між розвитком соціального підприємництва та регіональним розвитком. Встановлено, що становлення соціального підприємництва включає визначення головної ролі держави та її структуризацію за напрямками, видами і джерелами ресурсів, принципами, пріоритетами, рівнями управління, методами. Розкрито механізм державного регулювання соціально-орієнтованих підприємств, який включає: стратегічний, тактичний рівень та оперативний рівень. Державного регулювання розвитку соціально – орієнтованих підприємств та містить наступні елементи: правове регулювання, фінансову підтримку, сприяння соціальному партнерству, моніторинг та оцінку, інформаційну та освітню підтримку.