Netopirji v prezimovališčih v Beli krajini pozimi 2001-2002 - Primož Presetnik; Nataša Zupančič (Natura Sloveniae)
V prispevku predstavljamo rezultate popisa prezimujočih netopirjev v jamah Bele krajine med decembrom 2001 in marcem 2002. Med pregledi 23 jam smo opazili štiri vrste: Rhinolophus hipposideros, R. ferrumequinum, R. euryale in Myotis emarginatus. Število prezimujočih R. hipposideros v jamah nižinske Bele krajine sva ocenili na približno 40 osebkov, število R. ferrumequinum pa na približno 10 osebkov.