An Evaluation of Prospective Engineers’ Perceptions on Internships of Engineering Education: A Case Study in Turkey - Oktay C. ADIGUZEL (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmada, mühendislik eğitiminde niteliğin artırılmasında, üniversite-sanayi işbirliğinin öğrenci görüşleri doğrultusunda değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışma, tarama türü bir araştırmadan oluşup, var olan durumu belirlemek için veri toplama yöntemlerinden nitel araştırma yöntemlerinden olan yarıyapılandırılmış görüşmeler yoluyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda, endüstriyel eğitime yönelik yasal ve yapısal düzenlemelerin yetersizliğinden, endüstriyel eğitim öncesi sürecin işleyişinden ve endüstriyel eğitim süresince işverenden ve işletme yapısından kaynaklanan alanlarda sorunların oluştuğu tespit edilmiştir. Çalışmada, tespit edilen bu sorunlar doğrultusunda, üniversite-sanayi işbirliği tartışılarak, mühendislik eğitiminin geliştirilmesi kapsamında üniversite-sanayi arasında eğitim ortaklık yapılarının nasıl oluşturulması gerektiği konusunda bir perspektif sunulması amaçlanmıştır