TİCARİ BANKALARIN TÜKETİCİ KREDİ PAZARLAMASI - Öğr.Gör. Nurdan Ulukapı (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
GİRİŞSon yıllarda bankaların kredi portföylerinde ticari ve sınai kredilerin oranının giderek azaldığı ve bunların yerini tüketici kredilerinin aldığı görülmektedir. Toplumlardaki sosyo-ekonomik gelişmeler ve teknolojik yenilikler bankaların tüketicilere yönelik hizmet pazarlamasında etkili olmuştur. Tüketici kredileri,, müşteri hacimlerini genişletmek suretiyle riski daha geniş bir tabana yayma olanağını da bankalara vermektedir. Tüketici kredisi pazarlayan bankalar pazar paylarını artırmanın yanında hizmet çeşitlerini artırma ve toplumun refah seviyesinin artmasına katkılarından dolayı olumlu bir imaj kazanmaktadır.