Тип шовного матеріалу при цервікальному серкляжі: загублена частина пазла в лікуванні істміко-цервікальної недостатності - V.V. Bila; V.O. Chernega (Український журнал Перинатологія і педіатрія)
Щороку передчасні пологи (ПП) стають причиною понад 1 млн смертей у всьому світі. Істміко-цервікальна недостатність (ІЦН) є вагомим фактором ризику ПП. Для ведення цієї когорти пацієнток використовують цервікальний шов. У роботі проаналізовано вплив типу шовного матеріалу, яким виконують серкляж, на запальний статус пологових шляхів і результати вагітності.