KLORHEKSİDİN GLUKONATIN DEBONDİNG SONRASI BAKTERİYEMİ OLUŞUMUNA ETKİSİ - Yasin Akbulut (Selcuk Dental Journal)
Amaç: Bu çalışmanın amacı ortodontik tedavi bitiminde yapılan debonding işlemi sonrasında kullanılan % 0.12 klorheksidin glukonat içerikli gargaranın bakteriyemi oluşumuna etkisinin araştırılmasıdır.