СТАН ВПРОВАДЖЕННЯ БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГІЇ В ЕКОНОМІКУ УКРАЇНИ, ВРАХОВУЮЧИ ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ - Леонід Ткач (Економіка та суспільство)
Ця стаття досліджує готовність економіки України до впровадження блокчейн технології, розглядаючи законодавчу, IT та фінансову складові. Проаналізовано сучасний стан законодавчої бази, зокрема закон "Про віртуальні активи", та його вплив на правове регулювання блокчейн технологій. Оцінено рівень розвитку IT-сфери в Україні в умовах війни, включаючи наявність кваліфікованих спеціалістів та інфраструктури для впровадження інноваційних технологій. Розглянуто фінансові аспекти, включаючи наявність інвестицій та державну підтримку проектів, пов'язаних з блокчейн технологією. Висновки статті підкреслюють, що, незважаючи на потенціал та існуючі досягнення, поточні економічні та політичні виклики, викликані війною, відсувають впровадження блокчейн технології на другий план. Водночас, перспективи використання блокчейн технології залишаються значними і для їх реалізації необхідно подальше вдосконалення законодавства, підтримка IT-галузі та залучення інвестицій.