Frezlerle Ve Sonik Uçlarla Basamaklı Kole Preparasyonu Yapılmış Dişlerin Yüzey Pürüzlülüğünün Karşılaştırmalı Olarak Araştırılması - Ece Tamaç; Muhittin Toman; Suna Toksavul (Selcuk Dental Journal)
Amaç: Bu in vitro çalışmanın amacı, sadece döner aletlerde kullanılan normal gren boyutlu elmas frezlerle prepare edilen dişlerin yüzey pürüzlülüğü ile döner aletlerde kullanılan normal gren boyutlu elmas frezler + özel ultra sonik uçlar kullanılarak prepare edilen dişlerin yüzey pürüzlülüğünü karşılaştırmaktır.