David Le Breton'un Acının Antropolojisi Adlı Eseri Üzerine Bir İnceleme - Merve Sultan Akçakaya (Medya ve Kültür)
Fransız antropolog ve sosyolog David Le Breton’un kaleminden neşet eden Acının Antropolojisi adlı kitap, isminden de anlaşılacağı üzere oldukça mahrem ve bireysel bir olgunun sosyolojik ve antropolojik boyutlarını irdelemektedir. Yalnızca söz konusu eserinde değil, Breton’un kaleme aldığı diğer çalışmalarda da kişisel temalar ön plana çıkmaktadır.