CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY: PERFORMANCE AND REPORTING - Meltem TUMAY (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Şirketlerin sosyla sorumluluğu kavramı yeni değildir. Bir şirketin ana amacı en az maliyet ile en çok gelir elde etmektir. Öte taraftan etik değerlere önem veren işadamları halka ve kendilerine karşı sorumluluklarının da bilincinde olurlar. Bu sorumlulukların yerine getirilmesi ahlaki ve sosyal sorumluluk davranışını oluşturur. Şirketlerin sosyal performansı kavramı iş ve toplum literatüründe yıllarca kullanılmış ise de çocunlukla bu kavram şirketlerin sosyal sorumluluğu, şirketlerin sosyal aktiviteleri ya da iş dünyası ve sosyal çevre arasındaki iletişim kavramları ile eşanlamlı olarak kullanılmıştır. Bu makale kısaca şirketlerin sosyal sorumluluğu kavramını performans ve raporlama konularını ele alarak inceleyecektir.