GÜNÜMÜZ BEKTAŞÎ-MEVLEVÎ ŞAİRLERİNDEN KONYALI ÂŞIK HAYDAR/ŞIH HASAN PEKAŞIK - Muammer Gül (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışma, Konyalı, yüz yedi yıllık yaşamıyla bir çok tarihî olaya tanıklık eden, Atatürk’ü görüp ona yazmışolduğu bir şiirini okuyan, manevî şahsiyetlerden feyz almış, kendi ifadesiyle “HacıBektaş-ıVelî yolunda Bektaşî, Mevlânâ yolunda Mevlevî”olan Âşık Haydar ismiyle anılan Şıh Hasan Pekaşık’ın hayatı, fikirleri ve şiirlerinin tahlilini içermektedir. O, bir asrıdeviren hayatına bir çok güzel şeyi sığdırabilmişender kişilerden biri olup, mütevazıevinde sevenlerine hayata dair dersler vermeye devam etmektedir.