Suvremena turistička izgradnja na području Rovinja - zona Monte Mulini, Istra - Stefan Krošnjak; Iva Mrak; Cela Matan; Marko Franković (Zbornik Radova)
U radu je dan povijesni pregled razvoja turizma u Rovinju te je razvoj zone Monte Mulini analiziran kao posebno zanimljiv s aspekta novije hotelske izgradnje u Hrvatskoj. Na relativno malom području uz rub parka šume Zlatni Rt u posljednjih desetak godina sagrađena su čak tri visoko kategorizirana hotela na mjestu postojećih te je renoviran hotel Eden arhitekata Bartolića i Begovića. U radu se analiziraju osnovne karakteristike nove gradnje i rekonstrukcije hotela Eden te urbanističke i arhitektonske karakteristike ove zone.