Правове регулювання міграційного контролю в Європейському Союзі: еволюція та виклики сьогодення - A.Y. Gerych (Аналітично-порівняльне правознавство)
Вказується, міграційна політика Європейського Союзу пройшла довгий шлях еволюції від окремих національних підходів до формування єдиної комплексної системи управління міграційними потоками. Створення Шенгенської зони та запровадження спільних стандартів прикордонного контролю заклали фундамент для подальшого розвитку міграційного законодавства ЄС, яке сьогодні охоплює широкий спектр питань - від надання притулку до протидії нелегальній міграції.