Serbest Bölgelerde Vergi Uygulamalarının Yeni Düzenlemeler Çerçevesinde Değerlendirilmesi - Sevgi Sumerli Sarıgül; Betül Altay Topcu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Serbest bölgeler, bir ülkenin siyasi sınırları içinde olmakla birlikte, gümrük ve kambiyo mevzuatının uygulanması açısından gümrük bölgesi dışında kalan alanlardır. Bu bölgeler öncelikli olarak ihracatı artırmak, yabancı sermaye girişini kolaylaştırmak ve döviz rezervlerini artırmak gibi gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sürdürülebilir ekonomik büyümesinde önemli bir rol oynamaktadır. Firmaların serbest bölgelere yönelmesinin en önemli nedeni, bu bölgelerin firmalara sağlamış olduğu vergisel avantajlardır. Bu çalışmanın amacı, 24 Şubat 2017 tarih ve 29989 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan  “6772 Sayılı Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” sonrasında, serbest bölgelerle ilgili yapılan vergisel ve diğer yasal düzenlemelerin incelenmesidir.