A veszélyhelyzeti jogalkotás sajátosságai és tapasztalatai Összefüggések a veszélyhelyzeti jogalkotás és a kormányzati koordinációs tevékenység között - Imre László Horváth (Belügyi Szemle)
Cél: A tanulmány célja a veszélyhelyzeti jogalkotás lehetséges történeti előzményeinek vizsgálata, kitekintve egyes hatalomgyakorlási elméletek bemutatására és azok esetleges érvényesülésére, illetve a fentiek kormányzati koordinációban való alkalmazhatósága.