Müşteri Sadakati Oluşturmada Müşterinin AlgıladığıDeğer, Memnuniyet ve Rakip İşletmeye Geçme Maliyeti: Bir Spor Merkezinde İstatiksel Uygulama - Habibe Yelda Şener; Sema Behdioğlu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmanın amacı, bir spor merkezinin iki şubesinde sunulan spor hizmetinden yararlanan 195 müşteriden sağlanan verileri kullanarak müşteri sadakatinin oluşturulmasında etkili olan değişkenleri belirlemek ve artan müşteri sadakatinin işletmeye sağladığıfaydalarıdeğerlendirmektir. Bu amaçla müşteri sadakatinin oluşturulmasında etkili olan değişkenlerin müşteri sadakati üzerinde yaptığıetki, çoklu regresyon modeli kurularak iki şube için ayrıayrıanaliz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda spor merkezinin her iki şubesinde de müşteri sadakatinin oluşturulmasında algılanan hizmet kalitesinin, müşteri memnuniyetinin ve rakip spor merkezlerine geçme maliyetinin etkili olduğu ortaya çıkarılmıştır. Müşteri sadakatinin oluşturulmasına bağlıolarak, müşterilerin aynıspor salonunu gelecekte de tercih etme kararında olduğu, çevrelerindeki kişilere spor salonunu olumlu yönde anlattığı, tavsiye ve teşvik ettiği anlaşılmaktadır.