SALİHLİ’NİN MANİSA NÜFUS ÖZELLİKLERİ - Ayhan Akış; Hasan Ozan Başkan (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Araştırma sahasınıoluşturan Salihli, Manisa iline bağlıbir ilçe olup Ege Bölgesi’nin Asıl Ege Bölümü’nde yer alır. Saha 28o10ıve 28o40ıdoğu boylamlarıile 38o20ıve 38o45ıkuzey enlemleri arasında konumlanmıştır. Bu çalışmanın amacıSalihli’nin nüfusunda tarihten günümüze meydana gelen bir takım değişimleri ve Salihli’nin nüfus özelliklerini ortaya koymaktır. Bu çalışma ortaya konulurken öncelikle sahayla alakalıliteratür çalışmasıyapılmıştır. Salihli’deki nüfus hareketlerini ortaya koyabilmek için sahada savaşa ve göçe katılanlarla veya onların çocuklarıyla görüşmeler yapılmıştır. Salihli’de nüfusun dağılışınıgöstermek için Harita Genel Komutanlığı’nın 1/100 000 ölçekli İzmir K19, K20 ve İzmir N19, N20 paftalarından yararlanılmıştır. Ayrıca, sahada nüfusun dağılışınıgözlemek için birkaç defa arazi çalışmasıyapılmıştır.