CEREC CAD-CAM seramik overlay restorasyonların 24 ay izlem süresi: 3 Olgu sunumu - Mağrur Kazak (Selcuk Dental Journal)
Bu olgu sunumunda, arka bölge dişler için CAD-CAM tekniği ile üretilen overlay restorasyonların 24 aylık takibinin incelenmesi amaçlanmıştır. Tüm overlay restorasyonlar feldspatik seramik bloklardan üretilmişlerdir. Sonrasında restorasyonlar ışınla ve kendi kendine sertleşebilen (dual cure) adeziv bir siman ile yapıştırılmışlardır. CAD-CAM sisteminin tercih edilmesi ile; tek bir seansta, estetik ve dişe benzer özellikler taşıyan indirekt restorasyonlar üretilmiştir. 12 ve 24 aylık klinik takipler sonucunda, yapıştırılan restorasyonlarda sekonder çürüğe, kırığa, renkleşmeye ve herhangi bir yapısal bütünlükte kayıba rastlanmamıştır. Ayrıca, CAD-CAM sistemi ile, hastalar kullanışlı, iyi uyum sağlayan ve dayanıklı indirekt restorasyonlara sahip olmuşlardır.