Pregled različnih metod in pristopov družboslovnega raziskovanja - Majna Šilih (Mednarodno Inovativno Poslovanje)
Za zbiranje in analizo podatkov se v družboslovni vedi uporabljajo različne metode in pristopi, ki družboslovcem omogočajo razumeti človeško vedenje in družbene pojave. Metode in pristopi so se skozi čas razvijali in spreminjali, še posebej pa so, zaradi hitrega napredka tehnologije, doživeli preobrazbo v zadnjih desetletjih. Nove tehnologije omogočajo zbiranje in analiziranje podatkov na še bolj celovit in informativen način, saj so zmožne obdelovati vedno večje količine razpoložljivih podatkov, kar pa posledično pripomore k odkrivanju vzorcev, trendov in povezav ter vpliva na razumevanje človeškega življenja in družbenih pojavov.