GELECEK KUŞAKLAR SORUNUNA EVRİMCİ BİR YAKLAŞIM - Ayhan Sol; Daria Sugorakova (Felsefe Dünyası)
Gelecek kuşakları neden önemsiyoruz? Bu çalışma, gelecek kuşaklarımızı önemseme nedeninin psikogenetik doğamızda yattığını iddia ediyor. Gelecek kuşakları düşündüğümüzde, onlar için bir şey yapma ihtiyacı hissederiz. Hepimizde ortak bir duygu profili varsa bu ortak duygu profilinin "gelecek kuşakları önemseme"yi de içerdiğini kabul etmek uygun olacaktır çünkü hepimiz en azından kendi gelecek kuşaklarımızı önemsiyoruz. Bu psikogenetik eğilim aynı zamanda neden bazen gelecek kuşakları önemsemiyormuş gibi davrandığımızı da açıklamamıza olanak sağlamaktadır. İnsanlara yükümlülüklerinin ne olduğu söylemek yerine derinlerdeki duygularına ulaşmanın daha gerçekçi olacağına inanıyoruz. İnsanlar gerçek duygularının farkına vardığında durum diğeşecektir.