Erken çocukluk çağı çürükleri ve etiyolojisi: Güncel literatür derlemesi - Adem Kuşgöz; Sema Aydınoğlu (Selcuk Dental Journal)
Yetmiş bir aylık ve daha küçük çocuklardaki bir veya daha fazla çürük lezyonu (kavite oluşmuş ya da oluşmamış), diş kaybı (çürüğe bağlı) veya dolgulu süt dişinin olması erken çocukluk çağı çürüğü (EÇÇ) olarak tanımlanmaktadır. Bu derlemenin amacı; okul öncesi çocuklarda görülen en yaygın ve agresif hastalıkların başında gelen erken çocukluk çağı çürüklerinin tanımı, prevelansı ve risk faktörleri ile alakalı güncel literatür bilgilerinin aktarılmasıdır.