Bosna Hersek’te Okul Öncesi İslam Din Eğitimi Müfradatı Hakkında Kısa Bir Çalışma - Sümeyye Yavuz Alkılınç (Skad)
Bosna Hersek tarih boyunca birçok inanca ev sahipliği yapmıştır. Dinsel çeşitlik açısında oldukça renkli bir coğrafya olmakla beraber bu durum beraberinde bazı zorluklarda getirmiştir. Bu çalışmamızda Bosna Hersek’te din eğitiminin güncel durumundan bahsedilmiş olup Bosna Hersek müfredatı baz alınarak Bosna Hersek’te ki okul öncesi İslam din eğitim müfredatı tanıtılmaktadır. Müfredatın daha iyi anlaşılabilmesi için öncelikle Bosna Hersek’te ki genel din eğitim serüvenine yer verilmiştir. Akabinde Bosna Hersek Okul Öncesi İslam Din Eğitim Müfredatına detaylı olarak yer verilmiştir Ayrıca din öğretimini yapan eğitimcilerde aranan şartlara ve süreçte kullanılan kaynaklara da değinilmiştir. Çalışmamız Haziran 2009 yılında Bosna Hersek İslam Topluluğu tarafından hazırlanan Din Eğitim Müfredatı Çalışmaları Okul Öncesi Kurumlarda Din Eğitim Süreci isimli, Bosna Hersek Din Eğitim Genel Müdürü Muharrem Ömerdiç tarafından imzalanan resmî belge esas alınarak hazırlanmıştır.