Žaidimas kaip vaiko dorinių vertybių ugdymo veiksnys ikimokykliniame amžiuje - Placida Jasiūnaitė (Jaunųjų Mokslininkų Darbai)
Straipsnyje aktualizuojamas dorinių vertybių ugdymo reikšmingumas, brandinant žmogaus visavertę asmenybę. Pripažįstant dorinių vertybių ugdymo ontogenezėje prasmingumą ir specifiškumą, akcentuojama dorinių vertybių ugdymo svarba vaikystėje. Šiame gyvenimo laikotarpyje iš veiksnių, lemiančių dorinių vertybių formavimosi procesus, išskiriamas žaidimas, kaip pagrindinė vaiko veikla. Remiantis moksliniais šaltiniais, mokslinių tyrimų duomenimis, analizuojamos galimybės, kaip per žaidimą vaikas gali veiksmingai ugdytis dorines vertybes.