СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ РЕГІОНУ І ЦИФРОВІЗАЦІЯ ПРАЦІ: ПЕРСПЕКТИВИ ТА НАПРЯМИ ВЗАЄМОВПЛИВУ В УМОВАХ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ - Tatyana Kostyshyna; Oksana Tuzhylkina; Vitaliy Shapovalov (Економіка та суспільство)
У статті досліджені тенденції розвитку соціально-трудового потенціалу регіону та цифровізації праці і зв'язок між ними, який, на думку авторів, є багатовимірним і ґрунтується на впливі сучасних цифрових технологій на ключові аспекти інноваційного розвитку трудового ресурсу. Визначені основні аспекти цифровізації праці, серед яких слід виокремити такі: автоматизація виробничих процесів та робочих місць, особливості віддаленої роботи, принципово нові формати роботи та форми зайнятості, що базуються на цифрових платформах, осучаснення вимог до формування компетенцій та навичок працівників. Акцентовано увагу на тому, що цифровізація забезпечує підвищення продуктивності праці, разом з тим однак потребує адаптації законодавства, освіти й соціальної політики. Наголошено на тому, що цифровізація праці є ключовим чинником розвитку соціально-трудового потенціалу регіону в умовах інноваційного розвитку.