Prispevek k poznavanju opraševalcev vrst Euphorbia nicaeensis All. in E. lucida W. & K. - Božo Frajman; Cene Fišer (Natura Sloveniae)
V prispevku obravnavamo sestavo obiskovalcev socvetij pri dveh vrstah mlečkov in ocenjujemo njihovo vlogo pri opraševanju teh dveh vrst. Vzorčenje opraševalcev gladkega mlečka (Euphorbia nicaeensis) je potekalo na Krasu pri Sežani, opraševalcev bleščečega mlečka (E. lucida) pa ob Cerkniškem jezeru, oboje sredi junija 2000. Podana je tudi primerjava med abundanco posameznih skupin živali (večinoma žuželk), najdenih na socvetjih obeh vrst mlečkov.