“Marjinal Yalnızlık”tan “Orijinal Kütüphaneci”ye - Cem Özel (Türk Kütüphaneciliği)
Türkiye’de kütüphaneci olmak zordur. Pekçok kütüphanecinin ömrü, mesleğini başkalarına anlatmakla geçer. İşte bu yazıda Türkiye’de kütüphaneci olmanın zorluklarına ve kütüphanecilerin yaşadığı ve tanık olduğu trajikomik konulara yer verilmiştir. Uzun yıllardır bu mesleğin içinde çalışmış bir kütüphaneci olarak gerek kendi gözlemlerim gerek usta meslektaşlardan duyduklarım kaleme alınmıştır.