Обмеження пасивного виборчого права: міжнародні стандарти, європейський досвід та актуальність для України - O. I. Ivasiuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена аналізу правової природи встановлення обмежень пасивного виборчого права з точки зору міжнародних стандартів, практики Європейського суду з прав людини та їх актуальності для України. Розглянуто основні принципи міжнародного виборчого права, зокрема норми, закріплені в Міжнародному пакті про громадянські та політичні права, резолюції ООН, документах Ради Європи та ОБСЄ, які пояснюють загальні межі встановлення обмежень права бути обраним та визнання його допустимим.