Geçici Bilgi İhtiyacının Giderilme Sürecinde Kullanıcı Okuma Davranışlarının İncelenmesi - Veli Özcan Budak (Türk Kütüphaneciliği)
Kısa süreli/geçici olarak ortaya çıkan bilgi ihtiyacımızı gidermek amacıyla sıklıkla başvurduğumuz arama motorları gibi internet tabanlı araçlar sayesinde, bilgiye erişme işlemi hız ve pratiklik kazanmıştır. Bu tür araçlar literatürde “Bilgi Erişim Sistemleri” kategorisinde değerlendirilen sistemlerdir. Bu çalışmada, Kırklareli Üniversitesi web sitelerinde arama motorlarına benzer şekilde görev yapan site-içi arama araçlarında, kullanıcıların geçici bilgi ihtiyaçlarını giderirken gerçekleştirdikleri arama etkileşimlerinin incelenmesi ve kullanıcıların okuma davranışlarının ortaya çıkartılması amaçlanmıştır. Mann-Whitney U testi ile ortaya çıkarılan sonuçlar, kullanıcıların ilk kez karşılaştıkları sayfalarda daha fazla zaman geçirdiklerini ortaya çıkarmıştır (p