Сучасні підходи до діагностики та лікування Хвороби Кавасакі (огляд літератури) - A.A. Malska; O.B. Kurilyak; Y.I. Klymyshyn; N.M. Rudenko (Сучасна педіатрія: Україна)
Хвороба Кавасакі (ХК) - це васкуліт невідомого походження, що супроводжується лихоманкою та слизово-шкірним синдромом і переважно зустрічається в немовлят. ХК є найпоширенішою причиною набутих вад серця в дітей у розвинених країнах, що ускладнюється виникненням аневризм коронарних артерій у 25% нелікованих пацієнтів внаслідок васкуліту коронарних артерій.