Türkiye’de E-Devlet Pratiğinin Atipik Bir Örneği: Tek Adımda Hizmet Birimleri - Abdullah Yılmaz; Yavuz Bozkurt (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
ÖZETGünümüzde bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kamu sektörü büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamaktadır. İletişim ve ulaşım teknolojilerindeki akıl almaz gelişmelere paralel yaşanan bu değişim/dönüşüm, geçmişin klasik devlet anlayışı ile hareket etmeyi imkânsız hale getirmiştir. Zaman-mekân sınırlamalarını ve algılamalarını kökten değiştiren bu değişimin zorlamasıyla çağdaş dünyada devletler, e-devlet anlayışı doğrultusunda, çağdaş iletişim ve yönetim sistemlerini kamusal hizmetlerin sunumunda kullanmakta ve bu sayede hantal bürokratik işlem ve süreçler, yerini yeni, hızlı, güvenilir ve şeffaf işleyen iş süreçlerine bırakmaktadır. Bu çalışmada e-devlet pratiğinin Türkiye’deki gelişimi ele alındıktan sonra, e-devlet uygulamalarının sıra dışı bir örneği olan “Tek Adımda Hizmet Birimleri” ele alınmaktadır.Anahtar Kelimeler: Kamu Sektörü, E-devlet, Tek Adımda Hizmet Birimleri