Адміністративно-правове регулювання у сфері громадського контролю в системі судоустрою України - O. Y. Nalyvaiko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті проаналізовано норми чинного законодавства України з питань адміністративно-правового регулювання сфери громадського контролю за діяльністю органів судової влади. Обґрунтовано, що сьогодні відповідне адміністративне законодавство включає низку документів, які утверджують та розвивають демократичну природу цього суспільно-політичного феномену. Безпосередньо судова гілка влади тісно вплетена в загальнодержавну систему поділу державної влади зі своїми особливостями. Вона підпорядковується ключовим принципам, вимога і тенденціям державної політики України щодо гарантування розвитку прозорого і відкритого громадянського суспільства.