Пропозиції щодо підвищення ефективності ППО кораблів (катерів) ВМС України в пунктах базування (військово-морських базах) та на переході морем - М.М. Корощенко; О.Л. Харитонов (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
На основі аналізу бойових можливостей засобів повітряного нападу ВКС Російської Федерації в районі Чорного на Азовського морів та корабельних засобів ППО ВМС України запропоновано та обґрунтовано пропозиції щодо підвищення ефективності ППО кораблів (катерів) ВМС України в пунктах базування (військово-морських базах) та на переході морем.