Застосування пасивної радіометричної системи для виявлення літальних апаратів - В. М. Биков; Я. М. Кожушко; О. М. Грічанюк; Д. А. Спірін (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У роботі проводиться аналіз можливості виявлення літальних апаратів, виготовлених із застосуванням технології “стелс”, пасивною радіометричною системою міліметрового діапазону хвиль. Оцінюються переваги запропонованої системи виявлення порівняно з активними радіолокаційними, оптичними та інфрачервоними системами виявлення. Результати розрахунків дозволяють зробити висновок про теоретичну можливість створення пасивної радіометричної системи міліметрового діапазону хвиль для виявлення літальних апаратів, виготовлених із застосуванням технології “стелс”.