ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЮ СТАНДАРТІВ ЗЕЛЕНОЇ УГОДИ НА УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Ольга Джур; Єлизавета Балачіна (Економіка та суспільство)
Cтаття присвячена питанням впровадження стандартів Зеленої Угоди (Green Deal) на підприємствах окремих секторів економіки України. Проаналізований поточний стан адаптації українських підприємств до стандартів Зеленої Угоди та здійснена розробка практичних рекомендацій щодо їхнього впровадження. Розглянуті приклади успішного впровадження стандартів Зеленої Угоди на провідних українських підприємствах енергетичного сектору, виділені їхні позитивні наслідки. Результати дослідження дозволили визначити основні бар’єри, з якими стикаються українські підприємства, серед яких фінансові труднощі, недостатність технічної бази та відсутність чіткого державного регулювання. Запропоновано шляхи подолання цих перешкод, зокрема через створення державних і приватних фондів підтримки, освітні програми для підприємців і співпрацю з міжнародними організаціями.