Особливості правового статусу Апеляційної палати УКРНОІВІ - K. T. Panasyuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена аналізу правового статусу Апеляційної палати Національного органу інтелектуальної власності. У статті проаналізовано особливості Апеляційної палати як колегіального органу НОІВ. Встановлено, що у Україні запроваджено дворівневу систему правової охорони інтелектуальної власності, до якої входить Міністерство економіки України та НОІВ. Функції Національного органу інтелектуальної власності виконує державна організація «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій». Встановлено, що Апеляційна палата входить в структуру НОІВ та є її органом, тому самостійною правосуб’єктністю Апеляційна палата не наділена.