KIRSAL BÖLGELERDE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİN ARTIRILMASINA YÖNELİK YEŞİL GİRİŞİMCİLİK UYGULAMALARI - GREEN ENTREPRENEURSHIP APPLICATIONS TO INCREASE WOMEN ENTREPRENEURS IN RURAL REGIONS - Pınar Göktaş; Gizem Yıldırım (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Kadın olmanın maddi ve manevi çeşitli zorlukları bulunmaktadır. Bu zorlukların yok edilmesi ancak kadının kendisine güvenmesi ve içindeki girişimci ruhu özgür bırakması ile yok edilebilir. Artık kadınlar profesyonel anlamda girişimciliğe ve yeşil işlere adım atmalı gerçeği göz ardı edilmemelidir. İş hayatının zorlu koşulları çerçevesinde iş kuran ve kurduğu işi yöneten kadın girişimciler, yalnızca kendileri için değil ülke ekonomisine ve toplum refahına sayısız katkılar sağlayacaktır. Çünkü kadınlar topluma refah sağlamak için güçlü bir potansiyele sahiptir. Bu çalışmada, girişimcilik ve yeşil girişimcilik kavramlarının tanımı yapılmıştır. Yeşil girişimciliğin önemi vurgulanmış ve türlerinden bahsedilmiştir. Kadınların yeşil girişimciliğe yönlendirilmesi için yapılması gereken faaliyetlerden söz edilmiştir.