Вибір раціонального варіанту проведення повітряної розвідки безпілотними літальними апаратами - Звиглянич С.М.; Ізюмський М.П.; Орлов С.В. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті розглянутий підхід до оцінки дій розвідувальних безпілотних літальних апаратів. Предме-том дослідження є процес організації ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів. Метою статті є обґрунтування способу проведення оцінки дій безпілотних літальних апаратів при проведенні повітряної розвідки, суть якого полягає в кількісному обґрунтуванні раціонального варіанту проведення повітряної розвідки з урахуванням можливостей зенітних ракетних комплексів системи проти-повітряної оборони противника. Розглянути аналітичні залежності, що відбивають основні характерис-тики розвідувальних безпілотних літальних апаратів. В сукупності із запропонованою імітаційною модел-лю подолання безпілотними літальними апаратами системи протиповітряної оборони противника, вони дають можливість оцінити ефективність вибраного варіанту повітряної розвідки за значенням вартості знімання інформації з одиниці площі земної поверхні. Приведені розрахунки спираються на методи дослі-дження операцій. Запропонований підхід дозволяє в достатній мірі врахувати можливості системи проти-повітряної оборони противника, тим самим забезпечити вибір раціонального варіанту проведення повіт-ряної розвідки заданого району дислокації військ противника.