BELEDİYELERDE VERGİLENDİRME YETKİSİ - İrfan Türkoğlu (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Özet1982 Anayasası’nda da vergilendirme yetkisi yasama organına verilmiştir. Gelişen ekonomik ve teknik şartlara çabuk ayak uydurabilmek amacıyla Anayasa’nın 73. Maddesinde, 167. Maddenin ikinci fıkrası ve olağanüstü hallerle sınırlı kalmak kaydıyla bu yetkinin yürütme organına devredilebileceği hüküm altına alınmıştır. Yarar ilkesi gereğince yerel idarelerin vermiş oldukları hizmetlerin bir karşılığı olarak, sınırları yasama organınca belirlenmek üzere vergilendirme yetkisinin belediyelere de tanınıp tanınamayacağı, tanınırsa bu yetkinin nasıl kullanılacağı konuları bu çalışmamda ele alınmıştır.Anahtar Kelimeler: Belediye Gelirleri, Vergilendirme Yetkisi, Vergi Rejimi, Yerel Vergiler